torsdag 29 november 2012

Vintern kom




På onsdag 28.11. kom vintern med rikligt med snö till Kimito – också till Fallabygget. Som tur har arbetet redan kommit rätt långt. Ungefär hälften av stockarna, kanske lite mer, står redan på sin plats. Byggnadsställningarna för att få resten upplyftade står klara. Byggnaden börjar redan kännas som samma hus som vi plockade ner i Pederså. Ju färre stockar ligger kvar i lagren, desto lättare blir det att hitta följande. Men nu gäller det att få de återstående stockarna på plats snabbt, innan snömängderna pressar ner presenningarna på lagren. 

Fönsteröppningar stöds med sturlister eller svärd.

Vi fortsätter med arbetet fram till den 14. december i år, därefter tar Åke och hans team jullov. Sedan blir det ganska långt vädret och snömängden som bestämmer om, när och hur länge bygget fortsätter efter nyår.

Vår djärvaste målsättning – att få tak på före vintern – kommer vi inte att nå, men timmerstommen torde vi hinna resa fram till sista varvet före den 14. Stockarna är av tätt virke och klarar av en del fukt. De täcks dock över med ett ”tak” av skivor till semestern och veckosluten.
Stocklagren minskar i storlek varje dag. Jani Virtanen sopar bort snö.

Byggnaden börjar få sin form igen. Vy från salen mot resten av huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar