onsdag 16 oktober 2013

Talkodagar i gång igen






I tisdags körde vi åter igång med talkodagar – och fortsätter åtminstone varje tisdag till slutet av oktober, så ifall ni känner er hugade, häng med! All hjälp behövs.

Nu gäller talkoarbetet främst att få så mycket av det byggnadsmaterial som ännu står i tält utomhus in i den torra byggnaden. Golvplankor och mellantakbräder har radats in i salen – och plötsligt ser salen ut som då vi upptäckte huset i Pederså, fullt med brädstaplar på golvet. Också på andra sätt känns det som om allting som skett i Pederså upprepar sig på ett nästan spökaktigt sätt, inte minst för att rummen känns precis likadana. Verktyg och arbetshandskar finner sig till samma platser som under rivningen. I köket råder åter fullständig oreda.

Farstukvisten börjar återfå sin form.
Bygget går vidare på många fronter samtidigt. Taktegel läggs på, vindsvåningens brädfodring fullbordas, och farstukvisten börjar få sin form. De restaurerade fönsterbågarna har hämtats in från Fönsterboden och efterlängtade taktegel erhållits från donatorer. Snart blir det dags att lägga in fönster, golv och mellantak. Och då de är klara kan vi med handen på hjärtat säga att vi kommit långt.

Men före vi kan komma så långt behöver vi mer talkohjälp – välkommen med inkommande tisdagar! 
Nyrestaurerade fönsterbågar.

Allt detta skall in före vintern.

Åke Stenman lägger taktegel som donerats av kommunen.

Salen ser åter ut som då vi fann huset - ett brädlager.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar